Consultanta, analiza specificatii si proiectare si planificare proiect

Marea greseala pe care o faca majoritatea clientilor si din pacate si majoritatea micilor firme si agentii web, este sa se arunce cu "capul inainte" in dezvoltarea unui proiect web, fara a sti exact ce trebuie sa faca. In cazul unor site-uri mici nu apar probleme prea mari, dar atunci cand este vorba de crearea unor site-uri complexe, este imposibil sa nu apara probleme si conflicte.

Cred ca va este destul de cunoscut urmatorul scenariu:

Clientul: Vreau sa-mi construiti un site care sa faca asta si asta si asta.

Agentia: Nici o problema domnule se rezolva intr-o saptamana si costa aproape nimic.

Clientul: Super! A dar mi-am amintit. Mai vreau si asta si asta si asta.

Agentia: Desigur! Rezolvam tot!

(dupa o saptamana...)

Clientul: Ei, este gata?

Agentia: Err, nu chiar, mai avem un pic de lucru. Nu ne-am dat seama ca o sa fie chiar asa de mult de facut.

Clientul: Nici o problema, mai astept un pic. Dar daca tot ne lungim, mi-a mai venit o idee zilel astea. As vrea sa mai faceti si asta si asta si asta.

(povestea se repeta inca n saptamani)

Clientul: Sunteti neseriosi. Ati zis ca se rezolva intr-o sapatamana si uite cat ati intarziat deja.

Agentia: Pai am intarziat ca ne-ati tot cerut chestii suplimentare. Uite cate am facut in plus. De fapt, noi vrem mai multi bani.

Clientul: Ce? Aveti tupeul sa cereti mai multi bani? Gata renuntam! O sa gasesc alta firma mai serioasa. Vreau banii inapoi!

De cate ori vi s-a intamplat chiar dvs sau ati auzit povesti de la prieteni si cunostinte?

O etapa foarte importanta in dezvoltarea unui site (si a unui proiect in general) este faza initiala de analiza, proiectare si planificare. In aceasta faza cerintele dvs se transforma in specificatii functionale si tehnice ale proiectului. Aceste specificatii cuprind descrierea exacta a functionalitatilor, in limbaj tehnic sau semi-tehnic, wire-frame-uri, schite de design si orice altceva necesar pentru intelegerea exacta a intregului proiect. Odata ce aveti acest document de specificatii, orice firma va poate da o cotatie de pret exacta si o estimare de timp de dezvoltare mult mai apropiata de adevar.

Pentru toate proiectele dezvoltate de noi, oferim aceasta consultanta gratuit. Dar oferim acest serviciu si contra-cost, nefiind necesar sa continuati dezvoltarea proiectului cu aceasi firma care a realizat documentul de specificatii.

 

Deoarece depinde foarte mult de dimensiunea proiectului in cauza, acest serviciu se taxeaza la ora (tariful este negociabil si variaza in functie de volumul contractat). Pentru mai multe informatii, nu ezitati sa ne contactati.